Get Adobe Flash player

Opgericht in 1991 als servicebureau voor boekhoudsoftware is Compuboek in enkele jaren tijd en tot op vandaag uitgegroeid tot een IT-firma met 3 hoofdpijlers :

a) De verdeling van bekende en bestaande softwares, te weten Cubic Dos, Cubic Pro, Exact Online, ProAcc en e-ProAcc, Winbooks en First.
De activiteiten die hiermee gepaard gaan zijn :

 1. Verkoop en demo’s
 2. Installatie en opleiding
 3. Support on site, met of zonder supportcontract
 4. Telefonische helpdesk over heel België voor Cubic Dos
 5. Telefonische helpdesk voor de softwares die wij verdelen, al of niet met schermovername
 6. Diverse vormen van servicecontracten
 7. Begeleiding van implementatietrajecten
 8. Auteur van de handboeken Inside Cubic Dos, Inside Cubic Pro, Boekhouden op computer met Exact Online en Boekhouden op computer: Casestudy E-topics nv ;  deze laatste twee verdeeld via Uitgeverij De Boeck.

 

b) Hardware : verkoop, onderhoud en service voor netwerken, portables, pc’s en periferie, backupsystemen en beveiliging (firewalls en anti-virus).
De werkzaamheden in dit departement omvatten

 1. Verkoop
 2. Implementatie
 3. Support on site ;  telefonische helpdesk met schermovername
 4. Volledige begeleiding en controle over hardware en systeemsoftware in het kader van een supportcontract op verschillende niveau’s
 5. Verdeling van antivirus- en firewallprogramma’s en hardware van de merken Panda en NetAsq

 

c) Maatsoftware  : zowel individuele projecten, websites als eigen producties, meer bepaald Elightvzw, SoccerOnline en Drive.
Dit omvat opdrachten van de meest uiteenlopende aard op het vlak van boekhouding, facturatie en aanverwante en specifieke softwaretaken.  Veel van deze taken zijn gekoppeld aan de softwares die wij verdelen.
Binnen dit departement werden drie eigen producties ontwikkeld als kant en klare pakketten en als zodanig in eigen beheer verdeeld :
1. Elightvzw : enkelvoudige kassaboekhouding voor de niet-btwplichtige vzw.  Deze webbased internetsoftware zag het levenslicht in 2009 en telt op vandaag een 50-tal gebruikers.
2. Soccer Online : een voetbalsoftware voor de opvolging van en de werking van de jeugd binnen een voetbalploeg.  Deze webbased applicatie richt zich in de eerste plaats tot de voetbalploegen van 1ste Nationale tot 4de Provinciale maar ook tot de individuele trainer die zijn ploeg zelf opvolgen wil.  Gestart eind 2007 werken op vandaag een 90-tal voetbalploegen met deze software.
3. Drive : software voor de garagist/carrossier die het volledige beheer van zijn garage voor zijn rekening neemt.  Modules daarbij zijn : facturatie, voorraadbeheer, margeregeling, intrastat, verbinding met diverse boekhoudpakketten en Carpass.

Naast deze taken biedt Compuboek sinds kort aan alle klanten een nieuwe service aan.  KMO’s, zelfstandigen of VZW’s, kortom alwie administratief of boekhoudkundig personeel tewerkstelt, is soms geconfronteerd met het uitvallen of wegvallen van dat personeelslid.  Verlofperiode, ziekteverlof, ontslagname, andere vormen van onbeschikbaarheid maken dat uw administratieve en boekhoudkundige flow onderbroken wordt en tijdelijk of permanent niet (meer) bemand is.
Net daar kan Compuboek voor u een toegevoegde waarde betekenen.  Wij komen op regelmatige tijdstippen ter plaatse om gedurende een overeengekomen periode uw administratie en boekhouding verder te zetten.  Op die manier garanderen wij de continuïteit van uw administratie en boekhouding. Diverse vormen van samenwerking zijn hierin mogelijk.  Op die manier heeft Compuboek in het verleden reeds opdrachten aanvaard van 4 dagen in de week gedurende 3 maand, tot 1 maal om de 14 dagen, 1 dag per week of 2 dagen in een kwartaal of nog andere vormen van samenwerking over kortere of langere periodes.  Indien deze samenwerking u interesseert, neem dan vrijblijvend contact.  Wij komen ter plaatse uw vraag aanhoren en een samenwerkingsvoorstel formuleren.
Doorheen deze variëteit van taken staat centraal de visie van een compleet en volledig takenpakket aan te bieden aan de KMO, zelfstandige, particulier of VZW.  Niet alleen de levering maar ook de knowhow achter hard- of software en de services daaromtrent maken dat Compuboek een allround service kan aanbieden aan elke klant die erom vraagt.  Dat was zo in het verleden, dat is zo op vandaag en ook in de toekomst wil Compuboek met zijn team van 8 man deze missie dag na dag, week na week, jaar in, jaar uit blijven vervullen.

Dirk Maesen,
Bedrijfsleider,
dirk@compuboek.be