Get Adobe Flash player

Communicatie en informatievoorziening via de web browser is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Het web brengt tegenwoordig niet alleen voordelen met zich mee, er schuilt helaas ook een direct potentieel gevaar in. Door uw netwerk te beveiligen zorgt  Compuboek ervoor dat u gevrijwaard wordt van spam, virussen en andere internetbedreigingen.

1. Firewalls : een muur tussen uw bedrijfsnetwerk en het internet.
Hiervoor gebruiken we firewalls van de meest gerenommeerde firewall leveranciers.
Deze firewalls zorgen ervoor dat er enkel toegelaten verkeer van en naar uw netwerk wordt doorgelaten. Voor bedrijven met meerdere vestigingen bouwen we op basis van IPSec-VPN apparatuur nationale en internatonale netwerken over het publieke internet.

2. Antivirussoftware : Om spam en virussen tegen te houden. hebben we een anti-spam / anti-virus oplossing op basis van zowel een hardwareappliance die u het hoogste rendement biedt voor de correcte verwijdering van spam en 100% van de virussen verwijdert voordat ze uw netwerk ‘mailserver’ bereiken als een softwareoplossing die het  beheer van de software op de client computers centraliseert. Deze zijn beheersmatig zeer eenvoudig wat uiteindelijk tot kostenbeperking zal leiden.

3. Thuiswerken :  Met onze ene oplossing kunnen thuiswerkers beveiligd “afstandswerken” via een browser. Geen moeilijke installaties, geen software conflicten, gewoon via de browser toegang tot een terminalserver of e-mail . Onze tweede oplossing bestaat erin dat we een stukje software installeren op het remote toestel zodat wanneer verbinding gemaakt wordt met het netwerk er een tunnel over het internet gelegd word waardoor het remote toestel toegang heeft tot het volledige netwerk .

4. URL-filtering : Dit houd in dat we uw medewerkers hun surfgedrag in goede banen leiden. We bieden hiervoor eenderzijds een appliance die zorgt voor het scannen van de url via een dynamische database (met aanduiding van de type van sites), scanning op basis van keyword-rating en uiteindelijk de pagina zelf die wordt bezocht. U krijgt controle op basis van rapporten en lijsten van meest bezochte en gebruikte sites en tevens de bezoekers hiervan.Anderzijds kunnen we ook URL-filtering aanbieden op onze firewalls.

Gebruikte producten :